Boef Boris en de gestolen cadeautjes

Het is alweer een jaar of 5 geleden dat ik voor het eerste Boef Boris uit de kast trok. Jasper werd 6 en het leek me praktisch om het feestje thuis te vieren. We hebben 1 auto die met 3 kinderen al snel vol zit. Maar hoe vermaak je een hele middag 8 hyperactieve kleuters… Ik wist 1 ding zeker ik had een draaiboek nodig, zo een die ons tot op de 10 minuten nauwkeurig door het feestje zou loodsen. Geen verassingen, daar ben ik niet voor gemaakt. Ik struinde pinterest borden af met Amerikaanse over de top georganiseerde kinderfeestjes inclusief clowns en ander ingehuurd entertainment. Ok dat ging (vooral Vincent) wat ver. Uiteindelijk kwam ik op het idee dat jongens vooral heel graag “politietje” spelen, en hoewel er ook een aantal dames van de partij zouden zijn leek me dat een mooi uitgangspunt. Dit feestje hebben we uiteindelijk 3 keer gegeven, 3 keer in een ander jasje, daarna wilde ook ons nichtje dit feestje geven en bedacht ik me dat het wellicht leuk zou zijn deze uit te schrijven, wie weet is er iemand die dit net zo leuk vindt als onze kinderen!

Het begon met Boef Boris, een knuffel waar ik toevallig tegenaan liep bij de HEMA. De perfecte boef voor onze feestjes! Hij stuurde alle boevenvrienden een persoonlijke uitnodiging! Bij een boevenfeestje hoort natuurlijk een boef in een gevangenis. Ik regelde km’s aan zilverkleurig tape en zwart witte balonnen.

Toen alle boevenvrienden binnen kwamen stond er een kist klaar waar de cadeautjes in werden gedaan, deze zouden ze bij het taart eten gezellig samen openmaken. Toen de soesjes op tafel kwamen wilden de boevenvrienden de kist naar buiten dragen maar heee, wat was dat….

De kist met cadeautjes was dicht gedaan en er zat een groot dik hangslot overheen, zo kon niemand zijn cadeautje aan Jasper geven! Op de kist lag een envelop met een boodschap, een boodschap van Boef Boris!

Dat was duidelijk, Boef Boris was zijn boevenstreken boek kwijtgeraakt terwijl hij op de vlucht was voor de politie! Hij wist natuurlijk dat Jasper en zijn vrienden niet maar zo het feestje zouden verlaten om op zoek te gaan naar dit boek. Vandaar dat hij het huis in was geslopen en de cadeautjes had vergrendeld. Hij zou gedurende de middag opdrachten achterlaten en wanneer deze goed werden uitgevoerd kregen de kinderen een getal. Er waren 4 getallen te verdienen welke samen de code zouden vormen waarmee de cadeautjes uit de kist konden worden bevrijd, dat zou ze vast de hele middag bezig houden.

Toen de code was gekraakt vonden de boevenvrienden het boek met boevenstreken verstopt achter de tralies. Daarbij nog een laatste boodschap in de brievenbus aan de voorkant van het huis, dat gaf ons mooi de kans om heel snel naar boven te sjezen en boef boris uit het raam te laten hangen met de sleutel! (no one said this was easy mensen hahaha)