Blog, haken

Een stoere poef voor Julian

2019 is alweer 3 dagen oud, we genieten van nog een paar vrije dagen voordat we maandag allemaal de draad weer op gaan pakken. Afgelopen december hadden we het voornemen om ons vooral niet te druk te maken, de maand met zijn sint en kerstactiviteiten is voor de mannen al druk genoeg, en ook op het werk word er die maand erg veel van ons verwacht. De weekenden hielden we dan ook bewust zo veel mogelijk vrij, en daar hebben we ontzettend goed aan gedaan. Zo goed dat we die vrije zondagen er voorlopig in gaan houden, geen ver van te voren ingeplande verplichtingen maar gewoon doen waar we op die dag zin in hebben, klinkt simpel maar zo loopt het hier vaak niet πŸ˜‰

We haakten wat, we maakten puzzels speelden met alle gekregen cadeautjes en op 2e kerstdag aten we pizza voor de televisie en keken we onze favoriete film Polar express, een echte Hendriks kersttraditie, ik hou ervan!

Ik heb vele goede voornemens, ik zal er maar niet teveel op in gaan en het gewoon maar gaan doen hahaha nieuwe ronde nieuwe kansen zeg maar. Op h/maak gebied wil ik mezelf gewoon wat minder af laten leiden door mijn social media gedrag… clichΓ© maar waar er zijn dagen dat ik zo op ga in alle mooie projecten die ik om me heen zie dat ik zelf geen steek haak, van mijn #makeninein2018 is dan ook weinig terecht gekomen. Soms speel ik met het idee om wel of niet tijdelijk met IG te stoppen, post van mensen die ik graag volg zie ik bijna niet voorbij komen en als ik dan weer door het zoveelste “ik hou van schildpadden” of “kijkmijnmooiegeweer” account wordt gevolgd denk ik serieus…waarom??

Voorlopig heb ik besloten mijn eigen gedrag proberen aan te passen, mijn projecten ook weer eens wat vaker op mijn blog hier te laten zien in plaats van rigoreus te stoppen. De contacten die ik via IG heb opgedaan ook weer in 2018 en de leuke mensen die ik live heb mogen ontmoeten die kant vind ik namelijk wel onwijs leuk!

Mijn eerste project van 2019 is van de naald gerold, niet zonder slag of stoot, ik vond het haken met deze raw denim van Bobbiny soms behoorlijk pittig. Nu was ik reeds gewaarschuwd door de dames van Haakmaaraanbijsas dat deze variant wat stugger zou haken, het is wat minder soepel dan de andere Bobbiny garens. Ik was eigenwijs, vond de kleur zo stoer dat ik dacht ach dat zal wel meevallen πŸ˜‰ het viel ook best mee tot ik halverwege toch vond dat de poef wat ruim in zijn jasje begon te zitten en ik alles heb uitgehaald, achteraf een heel goede keuze!

Het patroon voor deze poef is van Mariska van de site Handmadejolie, je vindt deze hier. Het patroon zelf haakt erg fijn weg de structuur van de boven en onderkant is ook erg stoer! Op haar site zie je een tof koord wat rondom haar poef loopt, ik liet deze zelf achterwege, hoewel hij de poef wel nog unieker maakt denk ik.

Deze poef haakte ik namelijk voor onze “kleine sloper” Julian. Hij vindt het heerlijk om te plukken en kijken hoe iets uit elkaar gehaald kan worden.

Kussens met fransjes of losse draadjes vind ik vaak overal terug, en dit koord zou denk ik gebruikt worden om zijn dino’s aan op te hangen of om te zien of de poef ook als broek aan zou kunnen..vaak moet ik hier dus verstandige keuzes maken! Vanmorgen werd ik al vroeg wakker gemaakt omdat hij had ontdekt dat zijn stoel klaar was, heerlijk! de andere 2 mannen vragen zich af of ik er nog 2 bij ga maken, vooralsnog heb ik dat nog niet beloofd, eens kijken hoe lang ik dat voornemen vol kan houden πŸ™‚

Ik wens jullie allemaal een mooi en gelukkig nieuw jaar, dat dromen uit mogen komen en dat we met zijn allen vooral van al het moois om ons heen mogen genieten!

Liefs Heidi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.