Zipperpouches

“Zipperpouches” zo’n allesomvattend engels woord waar ik de nederlandse variant nog van moet tegenkomen, “etui met rits” klinkt gewoon lang zo gezellig niet! Anyway ik maak ze dus graag en heb er altijd wel een liggen wanneer ik bijvoorbeeld snel een cadeautje nodig heb.

This image has an empty alt attribute; its file name is zipper-pouches-1024x440.jpg
handig om mee te nemen en je tas opgeruimd te houden, of super leuk als cadeautje!

Een tijdje geleden kwam ik via Pinterest op de website van Minki Kim terecht en zag daar geweldig leuke patronen,  en vooral ook het borduren, tekenen op stof met haar naaimachine, echt zo tof! Ik heb me daar zelf nog niet aan gewaagd, hoewel haar projecten echt te gek zijn, haar boek Sew Illustrated staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje! Naast haar “borduren met de naaimachine” patronen, heeft Minki ook erg leuke naaipatronen op haar site staan. Ik heb er nu een aantal gemaakt en al haar patronen zijn duidelijk beschreven en voor een beginnende naaister erg goed te doen, ik kreeg er zelf in elk geval zoveel zelfvertrouwen van!

Zo naaide ik de Claire Zip Pouch, het patroon beschrijft duidelijk de stappen om tot een leuke zipperpouch te komen. Het lastigst van dit soort etuitjes vind ik altijd het inzetten van de rits,  op de een of andere manier vind ik de uiteinden van de rits nooit “netjes genoeg”. Dit patroon heeft me hier zo goed mee op weg geholpen dat vanaf hier mijn ritsen een stuk netter worden ingezet!

This image has an empty alt attribute; its file name is clairezippouch-1-1024x625.jpg

De Round Travel bag is een project waar ik al een tijdje mee bezig ben. Steeds als ik deze tas op mijn naaitafel zie staan vraag ik mezelf af of ik die echt zelf in elkaar heb gezet?! Ik ben er dus al hartstikke trots op en dan moet hij nog worden afgemaakt! Het lastigste deel is klaar, de tas zit gewoon in elkaar. Nu moet ik alleen de binnenzijde nog netjes afwerken en dat betekend met de hand alle zoompjes rondom vastnaaien, en dat is me een werk… maar tegelijkertijd maakt het de tas ook mooi zo af! Ik ben nog even op zoek naar mooie tashengsels, ik had houten handvaten bedacht voor deze tas maar achteraf vind ik die toch niet zo goed passen, ik kijk dus nog even verder.  

This image has an empty alt attribute; its file name is round-travel-bag-1-1024x666.jpg

Toen ik op Instagram deze week het nieuwste patroon voorbij zag komen, de Trixie Zip Pouch moest ik deze gewoon maken, wetende hoe fijn haar patronen te volgen zijn leek me dat een leuk projectje voor mijn vrije donderdagochtend. Niks bleek minder waar! Ik naaide dit super leuke etuitje in 2 uurtjes tijd en hij is zo goed gelukt! Kijk die rits! Verstevigd met vlieseline en netjes afgewerkt aan de binnenkant.  Het etuitje valt heel ruim open dus niks graaien naar de juiste haaknaald, hij blijft gewoon open op tafel staan heel handig!

This image has an empty alt attribute; its file name is trixie-zip-pouchIII-1024x502.jpg

Er is nog zoveel te maken zoveel te leren, er staan nog heel wat boeken en patronen op mijn verlanglijstje, ondertussen heb ik maar wat extra ritsen ingeslagen en kan ik nog wel even vooruit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.