Blog, Heidididid, Kinderfeestje

! tseef mosredna s’repsaJ

Alweer een paar weken geleden werd Jasper 7! Naast het vraagstuk wat geef je een 7 jarige als cadeau was er ook die tweede vraag…wat gaan we doen voor zijn feestje… blijven we thuis a la vorig jaar en het geslaagde boevenfeest of gaan we eropuit. Jaspers had een heel wensenlijstje aan vriendjes 7 in totaal, tel daar Jasper en Tim bij en je hebt een 3 dubbel volle auto, dat gingen we niet redden. Uiteraard is er altijd wel een mouw aan te passen, we hadden een auto kunnen lenen, ouders kunnen vragen hun kinderen ergens af te zetten of we hadden met de bus iets kunnen gaan doen. Totdat ik op een amerikaanse site iets las over een andersom feest, gewoon thuis. Wat een onwijs leuk thema, om voor te bereiden en om een middag die mannen mee te vermaken, heerlijk!  Jasper vond het idee ook erg leuk en bedacht al snel allerlei spellen en activiteiten om te kunnen spelen.

Ik maakte een draaiboek, nou ja een heel duur woord voor een A4tje met een tijdsindeling want met 8 kinderen in huis dan mogen er in je planning geen gaten vallen 😀 Bij een andersom feestje gaat alles dus …. juist andersom. Ik kan je vertellen dat klinkt lasig en dat was soms ook best lastig!

Het begon dan al bij de uitnodiging. Jasper wilde graag knikkerzakken als cadeautje mee naar huis geven aan het eind van zijn feest, gevuld met snoepjes, dat werd in dit geval dus de uitnodiging. Ik maakte daar een toepasselijke tekst bij en Jasper maakte ze aan de zakjes vast.  De zakjes werden super leuk ontvangen en de sfeer zat er al gelijk goed in. Met dank aan de moeder die mij op voorhand bedankte voor het leuke feestje en dat ze het ook zo fijn had gevonden dat ik de cadeautips had doorgegeven 😉

Zoals je ziet hebben we de kinderen opgehaald in plaats van het gebruikelijke thuisbrengen en vroegen we ze dus met lege buik te komen in plaats van met volle buik naar huis. Rond 12.15 was iedereen binnen en zat de stemming er direct flink in. We begonnen met het toetje gevolgd door frietjes. Als toetje hadden we een bolletje ijs met een ijshoorntje op zijn kop op het bord. We liepen al direct voor de op planning – help! We besloten dus om met zijn allen naar de frietzaak te gaan en daar dus de frietjes te eten, in plaats van dat Vincent friet zou gaan halen en mij alleen zou laten met de hele crew! We hadden een hoop bekijks door de straat met 8 achteruitlopende kids hahaha.

Weer thuis gekomen was het tijd voor de cadeautjes, Jasper had 2 speciale wensen deze dag, hij wilde graag kaarsjes op zijn taart en de cadeautjes mochten niet helemaal op het eind! Het thema kan natuurlijk ook te ver gaan.  Waar normaal gesproken de jarige op zoek gaat naar de verstopte cadeautjes deden wij dat natuurlijk andersom, Jasper verstopte de cadeaus en de kinderen gingen op zoek naar hun eigen cadeautjes we hebben echt zo gelachen!

Na de cadeautjes was het tijd voor de knutsel, Jasper knutselt graag en hoewel we eigenlijk een speurtocht hadden bedacht voor de middag (waarbij we bij de schat zouden beginnen en de weg terug naar huis wilden gaan zoeken) vroeg Jasper of we niet ook wat konden knutselen. Euuh alles kan het is jou feestje Jasper…maar wat… niet alle jongens houden van knutselen en we hadden toch zo’n 2 uur te vullen… uiteindelijk vond ik op internet hele gave robots van hout, wat een geweldig idee! helaas was de tijd veel te kort om deze pakketten kant en klaar te bestellen, (wat ik zeker zou aanraden, hoewel het samen met Vincent knutselen in de tuin de avond voor het feestje ook wel wat gezelligs had)

We hadden van te voren houten latjes gehaald en op maat gezaagd, 8 voor de lijfjes 16 smalle voor de handen en voeten, een blokje als nek en een bredere als hoofd. Door een kleine miscalculatie konden de kinderen uiteindelijk zelfs nog kiezen uit een breed of een smal hoofd, dank je wel Vincent voor je geduld 🙂 Ik schuurde alvast de ergste splinters van het hout af, en gaf de mannen allemaal een stuk schuurpapier om hun robot verder te schuren. Heel serieus warden alle ledematen grondig onder handen genomen. Vincent had van te voren de gaatjes voor de spijkers en duveltjes vast voorgeboord zodat tijdens het feestje alles makkelijk en zelf in elkaar getimmerd kon worden.

Ik was verbaasd over hoe lang ze hier mee bezig waren bijna 1,5 uur werd er geschuurd getimmerd en versierd. Er raakte ook niemand gewond wat weer een bonus was, we hadden bedacht 4 kinderen tegelijk laten timmeren en de rest zou de robot vast versieren om het overzicht te houden en om hamergevechten voor te blijven. Uiteindelijk hielpen ze elkaar, jij houdt het been vast ik sla de spijker er in…

Het resultaat van 1,5 uur knutsellen mocht er zijn, iedereen ging met een mooie Robot naar huis.

Na het knutselen en wat te hebben gedronken (na al die omgekeerde friet was er weinig zin meer in snoepjes ;)) speelden we wat spelletjes in de tuin.
We gooiden achterste voren wasknijpers in een emmer, wat helemaal niet zo makkelijk bleek,  ook niet voor papa
We draaiden een kleed om waarbij er 4 kinderen op het kleed stonden en er niet af mochten stappen.
Op een krijtslinger stonden 3 feestwoorden geschreven en de letters door elkaar had gehusseld. Knap hoe er woorden warden gevonden die ik niet bedacht had 😀

We kwamen uiteindelijk wat spelletjes tekort of we hadden wat tijd teveel, maar net hoe je dat bekijkt. We hebben het opgelost door in teams nog wat bordspelletjes te spelen, waarbij ik het dus vet verloor van die mannen. Gelukkig was bij alle spellen de verliezer uiteindelijk de winnaar…. dus mijn dag kon niet meer stuk.

Tot slot hadden we uiteraard nog de taart. Om het effect van een andersom taart te vergroten zetten we een heuse slagroomtaart op zijn kop op een bord.   Daar hebben we 7 kaarsjes op gezet en het feest was compleet!

Net op het moment dat er in huis verstoppertje dreigde te worden gespeeld kwamen de ouders de kinderen ophalen, perfect timing! Het was een dik geslaagd kinderfeest, het koste wat voorbereiding maar op de dag zelf liep het gesmeerd, ik kan zo’n andersom feestje echt aanraden wanneer je graag thuis het feestje wilt geven!

Ik ben benieuwd, vieren jullie kinderfeestjes thuis of gaan jullie op stap? hoe doen jullie dat qua vervoer wanneer je geen of niet voldoende auto’s tot je beschikking hebt? Ik heb niet de illusie dat ik ieder verjaardagsfeest thuis zal gaan vieren, er zijn ook zoveel leuke dingen te doen ook buitenshuis. Ik hoor graag jullie tips en suggesties!

Edit:

Nadat ik Jasper deze post had laten lezen vroeg hij mij of hij ook wat mocht schrijven over zijn feestje, uiteraard mag dat, heel graag!! Hij schreef het volgende berichtje in Word, is het niet geweldig!

Mooie dag vandaag! Wij doen een dagje niets!
Heidi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.