haken

Verliefd….

Dot het Hert pattern by Draad en Praat...

Dat ben ik toch wel op de patronen van Lisanne van draadenpraat… Normaal gesproken ben ik niet zon grote fan van “beesten” haken, gewoon omdat het in elkaar zetten ervan net zoveel tijd kost als het haken zelf en ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ik ook niet zo hou van het 2 keer hetzelfde haken. Lastig want de meeste beesten hebben toch echt 2 voorpootjes 2 achterpootjes 2 oren … 

De bosdieren patronen van Lisanne daarentegen zijn lekker groot, hebben een onwijs stoer knuffel gehalte, bevatten bijna geen priegelwerk en zijn duidelijk en uitgebreid geschreven. 

Ik maakte eerder al Bent het hertenhoofd, het gewei leek me een grotere uitdaging dan het uiteindelijk bleek te zijn. Hij pronk al een tijdje op de kast in onze woonkamer, zodat we er allemaal van kunnen genieten! (en stiekem ook omdat ik nog geen tijd heb genomen er een ring achter te bevestigen en op de kamer van de mannen te hangen. Ondertussen staat dit wel op mijn to-do lijstje).

 IMG_20150819_165152Zo leuk ook om te zien hoe enthousiast deze haaksels hier in huis worden ontvangen!

Het tweede patroon welke ik dit weekend uit mijn WIP mandje viste was Dot het Hert. Eigenlijk was Dot ook al een tijdje klaar, maar ze miste nog haar ogen. Het mooi borduren van gezichtjes op haakwerk vind ik zelf nog altijd wel een uitdaging maar het resultaat mag er wel zijn al zeg ik het zelf en het lijkt erop dat het ook steeds wat beter lukt!

  dot  

Dot het Hert is reeds geclaimd door (de mama van) ons nichtje, Hij komt snel jullie kant op, maar ik moet bekennen dat ik ook wel een klein beetje gewend ben geraakt aan dit Dotje in huis dus het kan maar zo zijn dat mijn mand zich weer snel met armen en benen gaat vullen!

Ondertussen heb ik mijzelf op een eerste brei project gestort en heb het garen klaar liggen om deze heerlijke omslagsjaal te gaan maken, naast een ander gehaakt hertje met 1 poot ! Ik hoef mijzelf dus niet te vervelen!

Een hele fijne woensdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.